Hoppa till huvudinnehåll

Till: Finansminister Elisabeth Svantesson

Rädda välfärden - Stoppa Svantesson!

Finansminister Elisabeth Svantesson, Stockholmsregionens sjukvård i fara. Dina nedskärningar hotar välfärden för alla.

Stockholmsregionens invånare förtjänar en välfungerande sjukvård som finns där för alla, när den behövs som mest. Men nu hotas vår gemensamma välfärd av en budget som som inte prioriterar resurser till sjukvården. Dessa nedskärningar riskerar att drabba enskilda stockholmare hårt och kan innebära sämre tillgänglighet, längre väntetider och färre vårdplatser.

Socialdemokraterna har under sitt styre i Stockholmsregionen arbetat hårt för att förbättra och utveckla sjukvården. Vi har genomfört rekordsatsningar på över 3 miljarder kronor till våra akutsjukhus, prioriterat vårdcentralerna och tagit fram en plan för att varje stockholmare ska få en fast namngiven läkare. Dessutom har vi börjat lyssna på regionens medarbetare för att ta reda på hur vi tillsammans kan skapa en bättre och mer jämlik sjukvård.

Trots alla dessa satsningar riskerar dina planerade nedskärningar att påverka Stockholmsregionens möjligheter att ge en god och nära vård till alla medborgare. Regeringens beslut innebär en halvering av stödet jämfört med tidigare, vilket riskerar att påverka stockholmarnas tillgång till vård på ett mycket negativt sätt.

Skjut genast till mer pengar till välfärden - innan det är för sent!

Varför är det viktigt?

Det är dags att säga stopp! Tillsammans kan vi stoppa regeringens nedmontering av stockholmarnas vård. Stå upp för en rättvis och solidarisk sjukvård för alla i Stockholmsregionen och bli medlem i Socialdemokraterna idag.

Stockholms län, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Kategori

Uppdateringar

2023-05-09 23:38:06 +0200

25 underskrifter nådda

2023-05-06 12:22:12 +0200

10 underskrifter nådda

2023-05-04 15:49:07 +0200

Hej! Vi behöver bli fler som skriver under för att stoppa Svantessons svek mot välfärden! Hjälp oss idag att bli fler som skriver under.