Hoppa till huvudinnehåll

Till: Kommunalråd och ordförande i Socialnämnden i Nynäshamn

Rädda äldrelotsen och utveckla äldreverksamheten på Balder

Spara inte på de äldre som byggt landet!

Balders samlingslokaler ligger mitt i Nynäshamn, lätt att ta sig till, busshållplats 50 meter ifrån. Många hyreshus i och runt centrum har äldre som boende kommer promenerande till Balder. Här samlas 100-tals äldre varje vecka och volontärer bedriva er uppskattad verksamhet varje torsdag i över 16 år.

Innan man avvecklar en fungerande verksamhet som på Balder, måste ett fullgott alternativ finnas. Vi Socialdemokrater och folkrörelsen uppmanar moderaternas och SD:s kommunalråd att besöka Balder en torsdagseftermiddag, för att få en förståelse för verksamheten. Låta volontärerna berätta om verksamheterna som pågår där och de idéer som finns för att utveckla verksamheten och förädla den ytterligare. Stötta våra äldre och volontärer som älskar sin samlingslokal. Här kan politiken verkligen se till att skattemedlen användas ansvarsfullt.

Social gemenskap och stöd, fysiska aktiviteter, goda matvanor och en meningsfull vardag. Det är dessa faktorer som främjar livskvalité bland äldre och förebygger fysisk och psykisk ohälsa. I Nynäshamns kommun ska man kunna åldras i trygghet.

Alla ska ha rätt till ett hälsosamt åldrande. Stoppa besparingarna i äldreomsorgen.

Varför är det viktigt?

Balder är en verksamhet som bidrar med glädje till våra äldre eftersom det inte finns någon annan liknande verksamhet i samma kapacitet som Balder. Äldrelotsen var ett otroligt stöd för de äldre och hjälpte med allt från att ringa till färdtjänst, Bank-id och så mycket mer!

Patrik Isestad,
Socialdemokraterna i Nynäshamn

Nynäshamn, Sverige

Maps © Stamen; Data © OSM and contributors, ODbL

Uppdateringar

2023-03-01 18:31:10 +0100

50 underskrifter nådda

2023-02-27 20:31:25 +0100

25 underskrifter nådda

2023-02-27 13:12:17 +0100

10 underskrifter nådda